De eerste weken
De eerste weken

De eerste weken

De eerste weken zijn van start gegaan, en met her en der een klein hobbeltje (wat meer een kwestie van gewenning is) loopt alles zeer voorspoedig. Wat zeg ik, het is bizar druk! De eerste week van 2022 hebben we de tijd genomen om de bus werk-klaar te maken. Alles is betimmerd en ready 2 go. Ook stonden er nog een paar afspraken gepland om offertes af te kunnen geven.

Na een update op de B&F Socials, waarbij we aangaven nog wat plekken te hebben in de agenda dit jaar is er een tsunami aan reacties gekomen. We zijn al bij ontzettend veel mensen langs geweest en hebben nog veel afspraken in de agenda af te gaan. Tussen alles door proberen we zoveel mogelijk offertes te maken.

Daarnaast bezoeken we leveranciers om te kijken hoe we onze services nog meer kunnen uitbreiden en verbeteren. Het mooie van al zo lang in deze branche werken is dat je al veel contacten hebt hiervoor. Maar ook nieuwe partijen vinden we door onder andere het ouderwetse mond op mond reclame. Onze dank gaat dan ook uit naar vrienden en bekenden die de moeite hebben genomen om onze berichten te delen voor een nog groter bereik. Als startend bedrijf is het natuurlijk altijd spannend of je de agenda wel gevuld gaat krijgen. Het is heel fijn om te weten dat er zoveel mensen achter je staan en het je gunnen dat we een mooi bedrijf op kunnen zetten.

Zelfs voor de nieuwbouw wijk in Rijsenhout zijn al aanvragen gekomen om straks de woningen af te werken na oplevering, wat ontzettend leuk! Hier gaan we binnenkort op bezoek om te kijken wat de wensen zijn, en hoe we de bewoners hiervan het beste kunnen bijstaan om echt hun droomhuis te creëren. Wat mooi eigenlijk dat je een rol kan spelen bij zoiets belangrijks in het leven van bijvoorbeeld een jong gezin. De bouwstijl van deze nieuwe wijk spreekt ons ook nog eens ontzettend aan, de woningen die nu gebouwd gaan worden hebben al aan de buitenkant een heel mooi karakter. Woonplezier begint bij de bouw, gaat verder bij de afwerking en daarna wordt het een thuis.

Daarnaast hebben we ook opdracht gekregen voor onder andere het renoveren van een jaren 70 huis waar behoorlijk veel aan gedaan moet worden, omdat de woning toch in slechtere staat bleek te zijn dan gedacht. Daarom is bij aankoop die bouwtechnische keuring zo belangrijk! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Bespaar hier nou niet op en zorg dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. We kijken nu samen met de klant wat de uiteindelijke wensen zijn, en welke aanpassingen nu eerst noodzaak hebben. Want wij begrijpen als geen ander dat niet elk gezin direct een enorm budget heeft klaar staan voor een complete renovatie, maar dat het soms stukje bij beetje moet gaan. ( zo zijn wij met ons eigen huis ook al 10 jaar zoet 🙂 )

Natuurlijk zijn er ook partijen die bijna van hun stoel vallen, na het ontvangen van een offerte. Daar zijn we ook heel eerlijk in. Mensen schrikken momenteel toch voornamelijk van de prijzen van het materiaal (en zonder kom je niet zover) maar ook van het feit dat wij liever ruim inschatten.

Dat laatste wil ik graag nader toe lichten. Natuurlijk kunnen wij zeggen dat we met een klus in 3 dagen klaar verwachten te zijn, terwijl je al weet dat dit eerder richting de 5 dagen gaat. (Er zijn ook echt partijen die dit aangeven zodat hun offerte goedkoper lijkt te zijn.) Achter af is er dan het zogenoemde meerwerk, en kom je weer voor een onaangename verrassing te staan, terwijl je had gedacht binnen je budget te blijven. Natuurlijk kunnen ook wij het wel eens mis hebben. Je kan iets tegenkomen wat je vanaf de buitenkant niet kan zien, maar wat je toch moet oplossen wanneer je eenmaal bezig bent. Hier gaat dan meer tijd in zitten op dat moment, maar is uiteindelijk goedkoper om direct op te lossen. Daarom schatten wij over het algemeen liever qua tijd iets ruim in, zodat je achteraf een lagere rekening krijgt dan je had verwacht. Daar wordt je toch veel blijer van?

Heb jij nou vragen over een project wat je al een tijdje uitstelt, of zou je gewoon eens vrijblijvend een indicatie willen weten zodat je weet welk bedrag je ongeveer moet gaan opsparen. Neem dan gerust contact met ons op, waar mogelijk proberen wij je zoveel mogelijk bij te staan bij jouw project.

Hieronder vind je nog wat foto’s van de afgelopen weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *